Balkon Dekorasyonu İpuçları

Bahar ve yaz aylarında evde en çok ve keyifli vakit geçirdiğimiz alan; balkon. Balkonunuzu daha keyifli ve işlevsel hale getirmek için küçük dokunuşlar yapabilirsiniz. 

Önce Mobilyalar

Öncelikle balkonunuzun büyüklüğüne göre ihtiyacınız olan mobilyaları belirlemelisiniz. Masa ve sandalye ile başlamak balkonunuzda keyifli çay sohbetleri için harika bir başlangıç olabilir. Balkonunuz küçükse portatif, çok fonksiyonlu ve az yer kaplayan ürünler seçmenizde fayda var.

Balkonu yeterince geniş olanlar için ise yemek masası, bench gibi mobilyalarla balkonda daha fazla yaşam alanı açmaya yardımcı olabilir. 

Dekoratif Ürünler

Temel mobilyaları aldıktan sonra sıra balkonunuza biraz karakter ve sıcaklık katmakta. Bunun için dekoratif ürünlerden yararlanabilirsiniz. Balkon dekorasyonunda tarzınıza göre seçebileceğiniz pek çok ürün alternatifi var. 

Kilimler, bambu ve ahşap ürünler, saksı ve canlı bitkiler, makrome ve diğer dokuma ürünler gibi dekorasyon öğeleri sıcak bir ortam yaratmanıza yardımcı olabilir. 

Eğer cam balkonunuz yoksa tül kullanarak balkonunuza tarz katarken mahremiyeti de artırabilirsiniz.

Yerden aydınlatma ürünleri kullanarak balkonunuzda loş, sıcak bir ortam yaratabilirsiniz.

Aktivite Zamanı

Balkonu daha geniş olanlar için yaz akşamlarını ailece keyifli bir yaşam ortamına dönüştürmenin sayısız yolu var.

Sinema sistemi; balkonunuzda perde ve sinema sistemi yardımıyla açık hava sineması oluşturabilirsiniz.

Masa oyunları; satranç, monopoly, tabu gibi oyunlar oynayabileceğiniz bir alan yaratarak ailenizle daha fazla sosyalleşebilir, balkonunuzu bir yaşam alanına dönüştürebilirsiniz.

Gözlem; eğer ilginizi çekiyorsa balkonunuza koyacağınız bir teleskop yardımıyla gece ay ve yıldızları izleyebilir ya da fotoğraflarını çekebilirsiniz. 

Akşam yemeği; tabi ki keyifli bir balkonun olmazsa olmazı akşam yemeği. Aileniz veya arkadaşlarınızla sakin bir yaz akşamında, yemek masasında yapacağınız uzun sohbetler için balkon harika bir seçim olabilir.

Okuma köşesi; rahat bir berjer, kahve sehpası ve loş bir aydınlatma… okuma köşenizi keyifli hale getirmek için ihtiyacınız olanlar bu kadar. 

Hamak; başlı başlına bir aktivite alanı. Uzun bir günün ardından balkonda hamak keyfi yapmanın tadı bir başkadır. Üstelik sizin kadar çocuklarınız da bu alanı çok sevecek!

Daha fazla dekorasyon ipucu için MOBESKO Blog’u takipte kalabilir, balkon ürünleri için bizi ziyaret edebilirsiniz