KÜÇÜK ODALAR İÇİN BÜYÜK FİKİRLER

1. KÜÇÜK ODALAR İÇİN BÜYÜK FİKİRLER
2. FERAHLATAN DEKORASYON ÇÖZÜMLERİ / ÖNERİLERİ 
3. KÜÇÜK ODALARI FERAHLATAN BÜYÜK FİKİRLER
 
Her ne kadar küçük olsa da odalarınızdan en verimli şekilde yararlanmak için Mobesko'nun alternatiflerini deneyebilirsiniz. Dar alanlarda kusursuz bir dekorasyona sahip olmak için belirli detayları öne çıkartmanız gerekebilir.
Odalarınızı daha kullanışlı bir hale getirmek istiyorsanız, odanın içerisinde birkaç farklı alan oluşturabilirsiniz. Evinizi tamamen yenilemek sizin için oldukça zor olabilir. Bu nedenle en doğrusu sınırlı alanlarda daha yenilikçi ve minimalist düşünerek yaşam alanlarınızı baştan aşağı ferah ve kullanışlı bir hale çevirmeniz olacaktır.
 
Evinizde daha uzun ve keyifli bir zaman geçirmek istiyorsanız farklı dekorasyon önerileri ve alternatif fikirleri yakından inceleyelim.
 
PRATİK YATAK ODALARI
Yatak odalarını daha ferah bir hale dönüştürmek için dolaplarınızda daha fonksiyonel parçalar tercih edebilir; led ışıklar ve renk kontrastı ile odaya canlılık kazandırabilirsiniz. Yavrulu yatak modelleri sayesinde alanları kontrol ederek daha fazla kişinin uyku ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Ranzaların altını dolap yada masa ile değerlendirmeniz, odanın kullanım alanını arttırarak odaya ferah bir görünüm katacaktır. Bu sayede yatağın alt kısmını sabit bir oyun alanına çevirebilir yada masa koyarak ders çalışma alanlarına çevirebilirsiniz. Bunların yanı sıra kullanacağınız gömme dolaplar, içinizi açan bir atmosfer oluşturmanızı sağlayacaktır.
 
ŞEFFAF YÜZEYLER
Özellikle dar alanlara, şeffaf yüzeyler sayesinde derinlik katabilirsiniz. Şeffaf yüzeyler, odalarda mekanı daraltan etkiyi yok ederek göz yoran görüntülerin ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Şeffaf yüzeyli orta sehpa, zigon sehpa yada yemek masaları ile küçük oda tasarımlarını geniş göstermeniz mümkün. Cam yüzeyler sizin için sıkıcı bir hale geldiyse ayna kullanarak derinlik etkisini arttırabilirsiniz. Duvarların yanı sıra tercih edeceğiniz aynalı sehpaları pencereye yakın bir yerde konumlandırmanız, odayı olduğundan daha geniş gösterecektir.
 
AÇIK RENK TONLARININ KULLANIMI
Küçük oda tasarımlarında açık renk tonları ile derinlik kazandırabilir; odak noktasını mobilyalar üzerinde toplayabilirsiniz. Tek istediğiniz, öne çıkan mobilyalar için bir dekorasyon bütünlüğü oluşturmaksa bunu, sofistike tonlar ve ahşaplarla sağlamanızı öneririz. Bu sayede odaya girdiğinizde mobilyalar, görsel şöleni ikiye katlayacaktır. Özellikle şehirlerde apartmanların yan yana hizalanması, dairelere güneş girmesini engelleyerek doğal aydınlık açısından odaları yetersiz bırakıyor. Açık renk tonlarının mükemmel uyumu sayesinde mobilya ve duvarlardaki ferahlık artacak; odanız bütünüyle daha basit, sade ve şık görünecektir.