KÜÇÜK YATAK ODALARI İÇİN TASARIM FİKİRLERİ

KÜÇÜK YATAK ODALARI İÇİN TASARIM FİKİRLERİ
 
Yatak odalarımız, yorucu bir günün yorgunluğunu attığımız, kendimize özel olan sayılan alanlardan bir tanesidir. Fakat her zaman geniş ve ferah yatak odalarına sahip olamayabiliyoruz. Bu yüzden de odalarımızı daha ferah yapabilmek adına neler yapabilir, birlikte inceleyelim:
 
Küçük ve dar bir yatak odasına sahipseniz öncelikle odanızın renklerinden ferahlatmaya başlayabilirsiniz. Açık tonların kullanıldığı yatak odaları, odayı göründüğünden daha büyük gösterecektir. Ferah ve huzurlu bir odaya sahip olmak için basit ve sade bir dekor, küçük olan yatak odalarını keyifli ve kullanışlı hâle getirecektir.
 
 
Ayna Kullanımları
Küçük olan yatak odalarını daha geniş kadrajda durmasını sağlamak için uygulayabileceğiniz basit fikirlerden biri odada ayna kullanımlarıdır. Odanın büyüklüğüne bağlı kalarak aynaları dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
 
Depolama Fikirleri
Dağınık giysiler, etraftaki eşyalar küçük-büyük tüm yatak odalarında büyük bir kaos yaratır. Ancak küçük odalar için daha çok karmaşa çıktığı da ayrı bir gerçektir. Yatak odasına daha fazla dolap sığdıramıyorsanız ne yapabilirsiniz? Tabii ki odanızın genişliğine uygun dolap kullanımları tercih edebilirsiniz. Dilediğiniz boyutta ve renkte dolap seçeneklerine Mobesko’nun 92  mağazasından ulaşabilirsiniz.
 
Gün Işığı Kullanımı
Doğal ışık, küçük yatak odalarında büyük etki uyandırır. Bu sebeple mümkün olduğunca gün ışığından faydalanmak gereklidir. Pencereler için koyu renkli ve kalın perdelere ihtiyaç yoktur. Mutlaka perde kullanımını istiyorsanız tül perdenin yeterli olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
 
Canlı Renk Kullanımı
Küçük yatak odalarındaki süslemeler için en kolay yolun canlı renklerden geçtiğinden bahsetmiştik. Ancak tüm odanın baştan sona kadar koyu ve dinamik renklerle olması göz yorucu olabilir. Bu fikir yerine belli aralıklarla kullanılan canlı renkler, açık renklerle birlikte dengeyi sağlamış olur.
 
Dekoratif Duvarların Gücü
Dikkat dağıtımı da küçük yatak odaları için iyi bir uygulamadır. Ana duvarlardan bir tanesi güçlü bir renkle boyandığında ya da sticker ile uygulama yapıldığında diğer nötr duvarlar anlam kazanır ve küçük olan yatak odaları olduğundan daha büyük gözükür.
 
Siz de küçük yatak odalarınızla ilgili değişiklik yoluna gidecekseniz mobesko.com.tr'yi incelemenizi tavsiye ederiz.