Mobesko "Akdeniz Tarzını Denemelisin" dedi..

Yaz dönemine adım adım yaklaşıyoruz. Mevsimden ziyade, ilk önce evimize yazı getirmek için dünyada da örneğine sık rastladığımız Akdeniz Tarzı’nı nasıl yansıtacağımıza bir göz atalım.
 
Bu tarz genel itibariyle aşağıda yer vereceğimiz maddelerden etkilenerek oluşur:
 
  • Deniz ve gökten esinlenen mavi tonlarının harmanı
  • Tasarım çiniler
  • Klasik ve dayanıklı şık mobilyalar
  • Madeni eşyalar
  • Uzun mumlar ve vazolar
  • Doğal parlaklıklardan yarar sağlayan pencere, kapı, mobilya renkleri 
 
RENK HARMANI
Akdeniz tarzında genellikle mavi ve tonları kullanılır. Bunun yanında sarı, koyu kırmızı, zeytin yeşiline de rastlamak mümkündür. İster Yunan, ister Fransız tarzı; ne olursa olsun mavi ve beyazın ortak olduğu dekorasyonun kimse önüne geçememiştir. Yanına ek olarak birçok renk eklense de aslolan renk tonajları mavi ve beyaz her sitilde aynıdır.
 
DEKOR YAPI TAŞLARI
Doğallığın ön planda tutulduğu Akdeniz tarzında kesinlikle doğal malzemeler kullanılmaktadır. Ahşaplar ve taşlar yaygın bir şekilde evin her bölümünde varlığını göstermektedir. Gerek mobilyalarda gerekse dekorasyonda kullanılan materyallerde bol bol kullanılır. Dekorasyonda kullanılan kumaşlarda çoğunlukla keten ve ipek etkisini rahatlıkla görebiliriz.


 
RAHATLIK
Dekorasyonda önem verilen ilklerden birisi de rahatlıktır. Hem yaşam alanlarındaki kişileri dingil olmaya etki eden materyallerin kullanımı, hem de ruha yansıyan konfor dekorasyonun tamamlayıcısıdır. Dinlenme fikrinin benimsendiği Akdeniz tarzında yan sehpa kullanımları, alçak kanepeler, divanlar, büyük minderli koltuklar sıklıkla görülmektedir. Bir de keyif kültürümüz için yan sehpaların da dikkat çekici ayrıntıları Akdeniz tarzına dâhildir. Bunun yanında rustik detayların da bezendiği dekoratif yuvanız, konforlu bir yaşam alanına hazırdır.
 
BİTKİLER
Yaşam alanlarımızda bitkiler olmazsa olmazlardan biridir. Hele ki yapraklı geniş, pembe-mor gibi keyif dolu renklerle bezenen bitkiler oldu mu, Akdeniz tarzını tam anlamıyla yansıtmış oluruz. Genellikle koridor ve salon köşelerinde rastladığımız bu bitkiler, yatak odası ve banyolarda da sıklıkla görülebilmektedir. Banyo ve yatak odalarında genellikle kurutulmuş bitkiler yaygın olarak bulunur.
 
 
Kısaca eviniz, Akdeniz esintisine kapılmış bir yaşam alanı olacaksa; büyük büyük kanepeler, yastıklar, geniş yapraklı çiçekler, rustik detaylı dekoratif ürünler, uzun mumlar, mavi ve tonlarında bir alan, doğallıktan ödün vermeyen yapı taşları yer almaktadır.
 
Siz de keyif dolu bir ev için nerede yaşarsanız yaşayın, Akdeniz rüzgarını yaşam alanlarınıza taşıyabilirsiniz. Ve bunu yapabilmek için mobilyadan aksesuara A’dan Z’ye birçok ürüne Mobesko’dan ulaşabilirsiniz. MOBESKO, 92 mağazasıyla Kocaeli’de hizmet veren http://www.mobesko.com.tr/mobilya denizidir. Kaliteli ürünleri uygun fiyatla evinize taşımak istiyorsanız adres kesinlikle www.mobesko.com.tr !